Bodo drevesa z amputiranimi koreninami res lahko še cvetela?

Področje svoboščin, enakih možnosti, odprtih prostorov duha in ustvarjalnosti se v novi vladi pod krinko varčevalnih ukrepov sistematično kastrira zaradi česar bo Slovenija dolgoročno obsojena na enoumje in popoln  deficit kreativnosti.

Izjava super/grobarja – ministra za vse in hkrati za nič (saj ne pozna temeljnega ustroja narodovega tkiva) – da bo počistil znotraj kulture zato, da bo le ta bolj cvetela sploh ni cinična, temveč ideološka. Potrjuje namreč to, kar vlada na področju ustvarjalnosti in kreativnosti počne od trenutka, ko je (mimo volje ljudstva) prišla na oblast.

Amputirala je ministrstvo za kulturo zato, ker jo svobodni prostori razmišljanja ogrožajo.

Z zmanjševanjem vloge kulture je nadaljevala na način, da je ustvarjalce predstavljala kot parazite in brisala težko vzpostavljene standarde. Z izgovorom, da gre za lene ne pa potrebne institucije je zbrisala telo, ki skrbi za enake možnosti, zradirala strokovne a zanjo nekompatibilne kadre in ustvarjala klimo strahu in krivde.

V tej purgatorni akciji  pa pušča zanjo »zdrava« drevesa«, bohoti njej všečno uradništvo in vrtnari na način, ko ruva korenine ne da bi jih sploh poznala.

So ustvarjalci,  civilna družba, nevladne institucije in opozicija dovolj artikulirane in močne, da bi pokazale ogledalo tovrstni »agrokulturi«? Bo strah naredil svoje?

Zaradi strahu pred konzervativizmom in čistino, ki nas čaka v prihodnosti, ko naj bi jagenčki obmolknili, mora zares nekdo ostati na okopih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *