Vsega je kriva neumnost

Vsega je kriva kontracepcijska tabletka, beremo nikjer drugje kot na propagandnem letaku za pokojninsko reformo. Zaradi kontracepcijske tabletke imamo premalo delovnih rok, saj ženske zanikajo svojo reprodukcijsko vlogo, spodkopavajo našo prihodnost in bodo tudi krive za nevzdržnost javnih financ, da o padcu pokojninske reforme niti ne govorimo.

Napad na pravico ženske do izbire, ki jo najdemo na »kao fensi« letaku, je ena hujših žalitev mojega spola in vseh do sedaj naših izborjenih pravic. V prejšnji državi smo bili eni redkih na svetu, ki smo ustavno izenačili izvenzakonsko skupnost, pravico do splava in tudi do reguliranja rojstev. Danes slišimo, da je svobodna izbira škodljiva.
In kar je najhuje, to nam izrekajo tisti, ki so dedinje in dediči teh, nekoč pridobljenih bojev.

Verjamem, da nisem edina, ki se v tem nizkotnem, podcenjujočem in populističnem manipuliranju počutim izdana in ogoljufana. Lahko se le distanciram od nevarnega poigravanja z ženskim spolom in z našimi pravicami. Preprosto, nismo se za to borili in borile.

Splošno zniževanje standardov komuniciranja, kjer je glavno orodje in orožje pripisana ženska praznina, je padec v globoko temnino.

Na tej točki me ni/nas ne sme biti zraven.

17 thoughts on “Vsega je kriva neumnost

  1. Vse lepo in prav glede raznoraznih pravic a dejstva so taka, da (po Darwinu) v boju za obstanek zmaga tisti, ki ima potomce. Lahko se še toliko slepimo a to ne velja samo za živalske vrste pač pa tudi za ljudi (narode,…). Več potomcev – večja možnost za preživetje. Manj potomcev… Ekonomija je pač kruta.

  2. z odstavitvijo ravnatelja Drame, me nihče ne more prepričati, da podprem karkoli s strani te vlade … Nič, ničesar in nikoli več….
    O Širci so povedali vse Igralci, Mitja Rotovnik in drugi…
    Čas je, da spoka ona!

  3. tim,
    spregledali ste, da je predlog za razrešitev ravnatelja brez glasu proti podprl svet zavoda s predsednikom g. Arharjem na čelu in, da so razlogi za ravnateljev umik v kršitvah predpisov.

  4. hvala, da mnenj ne brisete. Kar se pa Arharja osebno in njegovega sveta tice pa tole:

    “Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!”

    IVAN CANKAR

  5. Sprva mi ni bilo jasno ali naj podprem zakon ali obkrožim proti.
    Po spotu s Čepinovo in po letaku o kontracepciji se mi je slika razjasnila : TA REFERENDUM JE SAMO NATEG PRI KATEREM NAS VLADA TESTIRA KOLIKO GLUPI SMO, DA TEMU SPLOH SLEDIMO.
    Torej , jasno mi je , da moram vse skupaj ignorirati in sploh ne iti na referendum.

  6. napaka,
    referendum vam daje možnost odločanja o prihodnosti in te možnosti si ne odvzeti. Svet ni niti malo rožnat in velja strmeti k boljšemu.

  7. ministrica,

    zakaj potem ne obelodanite Banovih krsitev

    je to vse, da se je vozil s sluzbenim vozilom, kar se tudi vi, in vsak vaski direktor, s tem, da vas vozi sofer,

    – kolikor vem, je dolg s kartice poravnal, vam pa narocilnic in drugih stroskov, ki jih delate, nikoli ne bo treba poravnati,

    – kako lahko mirno spite ob takih rabotah… ]

  8. pa če še vlada ne jemlje resno vsega skupaj. žal. ignoriram od tu dalje vse kar bo v zvezi s to vlado. kakšno razočaranje.uhhhh.

  9. Nekako ne razumem, kako lahko vzamete nekaj kar je delovni osnutek, in se potem izrekate kot, da je to koncni izdelek. To ubija kreativnost, saj s tem sporocamo vsem, ki razmisljajo o novih resitvah, da naj gredo po varni poti.
    Da ne bo pomote. Koncni izdelek s spotom Urske Cepin je pod vsakim nivojem in se povsem strinjam s kritiki. Glede tega letaka, je bilo pa pojasnjeno, da je to delovna verzija. In ce to spregleda se ministrica iste vlade in napade, potem res ne potrebujemo opozicije.

  10. To je bilo pojasnilo Urada za komuniciranje. Ce temu ne moremo verjeti, potem so se predstavniki Urada zlagali in imate v Vladi bistveno hujsi problem, kot pa en stavek na brosuri. V tem primeru bi pricakoval, da kot ministrica predvsem nastopite v bran integriteti vlade in tega, da se je uradni predstavnik Vlade zlagal. Ker tega niste storili, predpostavljam, da predstavnik govori resnico, torej je bila to delovna verzija. Razlogi, zakaj je bila objavljena so tu manj pomembni, lahko da je bila malomarnost, nepazljivost ali neumnost. A dokler ne reagirate na to, da morebiti predstavniki Urada lazejo, je njihova izjava merodajna in vsaj zaenkrat resnicna. Torej komentirate delovno gradivo, kar je nenavadno za nekoga, ki se spozna na kreativni proces in ve, da je v takem procesu ponavadi vec smeri razmisljanja in tako tudi vec verzij, ki ne pridejo v koncni izdelek. Zato menim, da je vas zapis na blogu deplasiran in neprimeren v casu, ko bi se morali ukvarjati z vsebino referenduma in ne formo kampanij.
    Ce si lahko dovolim se en komentar: pricakoval bi, da se ljudje, ki se zaradi svojih karier bistveno bolj spoznate na medije kot nekateri drugi, tudi dejavno vklucite v kreiranje kampanije v podporo vlade. Ker tisti, ki se zdaj s tem ukvarjajo, po stevilkah sodec, ne opravljajo svoje naloge zadovoljivo.
    Pa, da ne mislite, da sem kaksen gorec podpornik vlade ali referenduma, ali da podpiram opozicijo. Predvsem me moti neprofesionalizem, ki si ga predstavniki vlade dovolite, ko vodite drzavo in nastopate v imenu drzave.

  11. @Majda: “zato, ker nisem zagovornica pranja perila v javnosti.” na fejsbuku bi to dobilo prst gor.( lajkam)

  12. “zato, ker nisem zagovornica pranja perila v javnosti.”

    – potem naj vam kar verjamem, da so bile kršitve vredne odstavitve?;
    – kdo to lahko kupi…??!;
    – in na Banovo mesto je prišel mladi pravičnik, ki pa o gledališču nima pojma
    – mi hodimo v Dramo zaradi predstav, igralcev, programa ne pa zaradi (ne)poštenega direktorja
    če tehtate vrednost poštenega direktorja in sesutje dramine vsebine ste povlekla napačno potezo.

  13. Mimogrede, ne ozirajoč se na siceršnji kontekst, me je zmotilo dejstvo, da se tako vehementno zagovarja pravice žensk in njihovo kršenje v povezavi s kontracepcijsko tabletko.
    Oprostite, pravica ženske do česa?
    kaj pa je tabletka v svojem bistvu?
    možnost, da obvladujem nekaj, kar ni moja last (namreč življenje nekoga drugega) in da se spretno izgonem odgovornosti ter dejstvu, da spolnost ni namenjena SAMO užitku ampak predvsem spočetju. (kaj takega?!)
    Vem, vem, kaj pa je to kej tazga, in dejte no, to je pa ja že splošno sprejeto…bla bla bla… če je tovrstno mišljenje že tako sprejeto, potem bi se morali končno malo zamisliti, kaj pravzaprav zagovarjamo.
    Seveda je težje živeti odgovorno, je pa tudi lepše. In bolj polno.
    Dovolj je tega enoumja.

  14. ..ispušili…
    naslednjič predlagam : spot z Giannijem Rijavcem in slogane tipa:” Kam pa pridemo brez domišljija”.. nas ( ljudstvo) bo zihr bolj prepričalo kot kombinacija Čepinove in kontracepcije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *